ДОНАЛД ТРАМП: Људи су уморни од Фаучија и свих тих идиота

Тањуг

19. 10. 2020. у 20:22

ДОНАЛД ТРАМП: Људи су уморни од Фаучија и свих тих идиота

Танјуг

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп тврди да су људи уморни од слушања о смртоносној пандемији која је убила више од 215.000 Американаца, а за главног епидемиолога земље рекао је да је "ту већ 500 година".

Називајући Фаучија и друге здравствене званичнике "идиотима", Трамп је рекао да је земља спремна да остави здравствену катастрофу иза себе, иако број случајева поново нагло расте, а медицински стручњаци упозоравају да најгоре можда тек долази, преноси СиЕнЕн.

Неосновано тврдећи да би, да је Фаучи био на челу, више од пола милиона људи било мртво у Сједињеним Државама, Трамп је као "тешку досаду" описао препоруке које је његова администрација усвојила како би успорила ширење болести.

- Људи говоре да им је свеједно. Само нас оставите на миру. Доста им је. Људи су уморни од слушања Фаучија и свих ових идиота - рекао је председник у телефонском разговору са својим изборним штабом.

- Фаучи је фин момак - наставио је Трамп - Овде је већ 500 година.

Фаучи је директор Националног института за алергије и заразне болести од 1984. године и цлан је Радне групе за Белу кућу за корона вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)