ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА: Контакти између Путина и Тихановске нису планирани

Танјуг

07. 10. 2020. у 16:21

КОНТАКТИ између руског председника Владимира Путина и бившег председничког кандидата и белоруске опозионарке Светлане Тихановске нису планирани, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА: Контакти између Путина и Тихановске нису планирани

Светлана Тихановска и Владимир Путин / Фото АП

Ову изјаву Песков је дао одговарајући на питање новинара да ли Путинов коментар о томе да је Москва у контакту са свим учесницима и странама конфликта у Киргистану, значи да су могући и контакти са опозицијом у Белорусији.

Песков је рекао да Путинова изјава значи да је Москва у контакту са политичким партијама које су учествовале на изборима у Киргистану и које су део политичког живота у овој земљи.

"Госпођица Тихановска није у Белорусији и тешко да се може рећи да учествује у животу Белорусије на било који начин", рекао је портпарол Кремља и додао да контакти између председника Русије и белоруске опозиционе лидерке нису планирани.

Песков је казао да је Тихановска на територији Европске уније, да активно путује по земљама, да се састаје са разним лидерима држава и влада који садашњег лидера Белорусије сматрају нелегитимним и да је то "потпуно друга прича", преноси ТАС.

Неки медији су раније пренели да је Тихановска током своје посете Берлину изјавила да би волела да се састане са Путином како би разумела зашто подржава Лукашенка. Према тим наводима, она је руског председника позвала да буде посредник у разговорима између власти и опозиције у Белорусији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)