ЛИБАНСКЕ ВЛАСТИ ПРЕД НОВИМ ПРОБЛЕМОМ: Наређено затварање више од сто градова и села, нема места у болницама

Тањуг

02. 10. 2020. у 17:06

ЛИБАНСКЕ ВЛАСТИ ПРЕД НОВИМ ПРОБЛЕМОМ: Наређено затварање више од сто градова и села, нема места у болницама

FOTO: EPA

ЛИБАНСКЕ власти наредиле су данас затварање 111 градова и села широм земље након што је на стотине људи последњих дана заражено корона вирус, а болничких кревета је све мање.

Одлазећи министар унутрашњих послова Мохамед Фахми навео је у саопштењу да ће потпуно затварање 111 градова и села ступити на снагу у недељу ујутру и трајати до 12. октобра, пренео је АП.

Током тог периода све државне и приватне инситуције у градовима и селима у северном, јужном, централном и источном делу Либана, као и у појединим предграђима Бејрута биће затворене.

Сви друштвени догађаји и скупови биће отказани, а Министарство ће ступити у контакт са локалним верским званичницима због затварања верских објеката.

Према Фахмијевим речима, полицијски час на нивоу целе земље који траје од 01.00 часова ноћу до изласка сунца и даље ће остати на снази.

У Либану је последњих седмица дошло до великог попраста броја заражених од корона вируса, па је тако само јуче регистровано 1.248 снових случајева Ковид-19 и седан смртних случајева.

Светска здравствена организација је известила ове седмице да попуњеност кревета на одељењима интезивне неге износи 84 процеанта, док је попуњеност кревета на регуларним одељњима достигла 63 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)