ГОРБАЧОВ: Русија да спречи даљи конфликт између САД и Кине

Танјуг

25. 09. 2020. у 09:33

ГОРБАЧОВ: Русија да спречи даљи конфликт између САД и Кине

Фото: АП

ПАНДЕМИЈА је довела до погоршња односа САД и Кине, а Русија би на дипломатски начин требало да спречи даље продубљивање овог конфликта.

Ово је изјавио бивши совјетски лидер Михаил Горбачов. Горбачов је за јапански дневни лист Асахи симбун рекао да је пандемија погоршала конфликт који је настао као резултат повећаних тензија између САД и Кине и да ниједан сценарио за развој тог конфликта не може бити позитиван са становишта међународне политике.

Бивши совјетски лидер је рекао да би за Русију било паметно да себи као циљ постави спречавање продубљивања конфликта између САД и Кине на дипломатски начин, преноси руска новинска агенција ТАС.

Односи између САД и Кине погоршали су се током последњих неколико година због спорова око царина, између осталог.

Ситуацију су додатно погоршале отпужбе америчког председника Доналда Трампа, да је Пекинг касно и на неадекватан начин реаговао на избијање пандемије у Вухану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Milena

25.09.2020. 13:18

Gorbacov je imao veliku priliku da se pokaze kao politicar i vodja u Rusiji. Pokazao se kao nesamostalan i neuspjesan za sve sto je pozitivno za Rusiju i ostale koji nisu osvajaci u svijetu ! Neka sada cuti !