КОРОНА ДРМА УГОСТИТЕЉСТВО: 9 светски познатих ресторана поднело захтеве за банкрот

Новости онлине

23. 09. 2020. у 21:02

ОВО је тешка година за ресторанску индустрију и љубитеље хране. Малопродајна апокалипса је у пуном јеку, а нису поштеђени ни најомиљенији ланци ресторана у САД и широм света.

КОРОНА ДРМА УГОСТИТЕЉСТВО: 9 светски познатих ресторана поднело захтеве за банкрот

Фото: Танјуг/АП

Укупно је трајно затворено више од 1.500 објеката од почетка пандемије, а ово су познати ланци ресторана који су поднели захтев за стечај због корона вируса.

FoodFirst Global Restaurants, некадашња родитељска фирма италијанских ресторана "Brio Italian Grille" и "Bravo Italian Kitchen", поднела је захтев за банкрот још у априлу. Брендове је касније купио "Earl Enterprises" који планира да их оживи.

Le Pain Quotidien је белгијска пекара која је пропала крајем маја и продала свих својих 98 објеката у Америци компанији "Aurify”. Они су потврдили да намеравају да поново покрену пекаре на 35 локација.

CEC Entertainmentт је поднео захтев за банкрот крајем јуна, а претходно је откривено да су продавали пице онлајн, путем апликације "Pasqually's Pizza".

California Pizza Kitchen је кежуал ланац ресторана, углавном за вечеру, који је крајем јула објавио да одлази под стечај. То значи да ће престати са радом чак 200 објеката широм земље. Кажу да је за многе угоститеље ковид-19 један од највећих изазова са којим су се сусрели, икада.

Garbanzo Mediterranean Grill је поднео захтев за банкрот пре мало више од месец дана, а овај ланац ресторана из Колорада је већ имао проблеме с нагомиланим дуговима, па је пандемија само убрзала тај процес.

TooJay's из Флориде је само месец дана од почетка корона кризе широм света - отишао под стечај. Пре две недеље их је купила компанија "Monroe Capital LLC": многи објекти су поново отворени, а неки су затворени трајно.

Maison Kayser, ланац француских пекара, поднео је захтев за банкрот 11. септембра, а купила га је компанија "Aurify Brands", иста она која је купила објекте Le Pain Quotidien" у САД.

Сиззлер је последњи на овој листи, а реч је о ланцу ресторана махом заснованом на месу и морским плодовима. У САД имају око 107 локација, а само 14 је било у власништву компаније.

(Телеграф Бизнис)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЈАПАН УВЕО СТРОГЕ КАЗНЕ ЗА ИНТЕРНЕТ НАСИЉЕ: За теже преступе годину и по дана затвора