БАЈДЕН НАСТАВЉА ДА ШОКИРА: Где то гину амерички војници - у Ираку или Ирану? (ВИДЕО)

Новости онлајн

17. 09. 2020. у 18:55

БАЈДЕН НАСТАВЉА ДА ШОКИРА: Где то гину амерички војници - у Ираку или Ирану? (ВИДЕО)

Фото: AP Photo/Patrick Semansky

У ГОВОРУ на Флориди у коме је промовисао анонимну причу из Атлантика о Доналду Трампу који назива ветеране „губитницима“ и „гадовима“, Џо Бајден је обогатио своју листу гафова, мешајући Иран и Ирак.

Бајден је погрешио читајући свој дневни распоред за који је рекао да садржи свакодневна обавештења о страдању америчких трупа у иностранству.

- Америчке трупе умиру у Ирану и Авганистану, 6000, данас, 923 - рекао је бивши потпредседник и бивши сенатор, који је гласао за ирачки рат.

- Не приближно 6.900–923, јер је сваки од ових палих анђела напустио породицу, напустио заједницу. За тим столом је сада слободно место.

- Џо Бајден не зна разлику између Ирана и Ирака, али жели да буде председник Сједињених Држава - твитовао је корисник Твитера Џоел Фишер.

Као што су неки приметили на друштвеним мрежама, ово је други пут да је Бајден збунио две државе у говорима везаним за спољну политику. У јануару се два пута осврнуо на Иран када је говорио о гласању у ирачком парламенту.

Бајденову оригиналну подршку рату у Ираку и његове вербалне гафове искористили су Доналд Трамп и други критичари који се противе овом потенцијалном председнику.

Још један гаф истакнут на друштвеним мрежама из говора у уторак био је када је Бајден назвао своју потенцијалну администрацију „администрацијом Харис-Бајден“. Прошло је мање од једног дана након што је њихов кандидат за потпредседницу Камала Харис позвала њихов одбор „Харисова администрација“ пре него што је брзо исправљена.

- Не грешите - објавио је на Твитеру Доналд Трамп Јуниор реагујући на збуњеност.

- Иронично, ово је најозбиљнија ствар коју је рекао за неколико недеља - додао је аутор Дејв Рубин.

(Логично)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

NIJE NI CUDO IZ KOJE JE DRZAVE

17.09.2020. 19:41

I NJIH JE KOLUMBO OTKRIO SLUCAJNO. Bajden je najbolji primer, americkog znanja iz geografije i istorije, oni ne znaju da razlikuju Austriju i Australiju, Slovacku i Sloveniju, za Kosovo nisu nikad ni culi, dok nije Vilijem Voker dosao u Racak da predstavi ubijene teroriste civilima.