СУКОБ НУКЛЕАРНИХ СИЛА: Индија отворила ватру - девојчица (11) погинула, узвраћена пуцњава

Танјуг

13. 09. 2020. у 13:52

СУКОБ НУКЛЕАРНИХ СИЛА: Индија отворила ватру - девојчица (11) погинула, узвраћена пуцњава

Фото: Танјуг/АП

ИНДИЈСКЕ трупе отвориле су ватру на пакистанске положаје у Кашмиру, усмртивши девојчицу стару 11 година, док су четири особе тешко повређене, саопштила је војска Пакистана.

Војска Пакистана је навела да је Индија "ничим изазвана отворила ватру", циљајући пакистанска села на граници између индијског и пакистанског дела Кашмира, као и да се међу повређенима налази жена стара 75 година.

Пакистанска војска је потврдила да на напад одговорила отварањем ватре на индијске војне положаје, али није открила више детаља о томе, преноси Асошијетед прес.

Индија и Пакистан се боре за власт у Кашмиру још од стицања независности 1947. године. Тензије између две земље заоштриле су се августа прошле године, када је влада индијског премијера Нарендре Модија укинула полуаутономни статус Кашмира.

У јуну су пакистански званичници окривили трупе Индије за убиство четири особе у пакистанском делу Кашмира. Неколико дана касније, они су саопштили да је у новом нападу индијских снага погинула 13-годишња девојчица, и да су њена мајка и брат повређени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)