УЛАЗИМО У РАТ АКО НАПАДНУ РУСИЈУ: Лукашенко припретио Западу - похитаћемо у помоћ Москви, одакле год да крену

Танјуг

09. 09. 2020. у 19:30

АКО ЗАПАДНЕ земље изврше агресију на Русију, Белорусија ће ући у рат, изјавио је данас белоруски председник Александар Лукашенко током у интервјуу за руске медије.

УЛАЗИМО У РАТ АКО НАПАДНУ РУСИЈУ: Лукашенко припретио Западу - похитаћемо у помоћ Москви, одакле год да крену

Фото: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP

- У случају да неко покуша да нападне Русију преко Белорусије или у близини белоруских граница, наша армија од 60-65 хиљада војника ућиће у рат. Према одредбама споразума о Колективној безбедности и споразума о државној унији, Запад је у нашој зони одговорности - изјавио је Лукашенко, преноси ТАСС.

- Ако се догоди такав напад са запада, севера или југа, одмах ћемо похитати у помоћ Русији - закључио је белоруски председник.

Лукашенко је прошлог месеца наложио министарству одбране Белорусије да будно мотри на покрете снага НАТО-а у Пољској и Литванији и да борбену готовост подигне на виши ниво у јединицама које контролишу западне границе Белорусије.

Нешто касније, 19. августа, белоруски министар одбране Виктор Крењин наредио је да се погранична армијска област Гродно појача тактичким ракетним јединицама, вишецевним ракетним батеријама, беспилотним летелицама и противваздушним ракетним системима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)