ОН ЈЕ ЦАР! Како Трамп приватно говори о Путину: Испливале осетљиве информације, Кремљ се одмах огласио

Новости онлине

08. 09. 2020. у 20:44

БИВШИ адвокат америчког председника Доналда Трампа тврди да је Трамп за руског председника Владимира Путина говорио да је цар и диктатор, као и да је најбогатији на свету. Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да је у питању лажна вест.

ОН ЈЕ ЦАР! Како Трамп приватно говори о Путину: Испливале осетљиве информације, Кремљ се одмах огласио

Фото: ЕПА

Мајкл Коен у књизи  „Издајник: Истинита прича Мајкла Коена, бившег личног адвоката председника Доналда Трампа“ која је данас угледала светлост дана, пише, тврдећи да су то Трампове речи:

- Путин није председник Русије. Он је владар. Он је диктатор. Он је цар. Он може да ради шта хоће. Биће лидер до краја живота.

Он наводи да му је амерички председник показивао фотографију у новинском чланку о „Гаспрому“ на којој је представљено 25 танкера, од којих је 20 ишло у једном правцу а пет у другом. „Ових пет је за Путина“, говорио је Трамп, према речима Кеона.

Трам је сматрао, према Коену, Путина за најбогатијег човека у свету, тврдећи да руски председник контролише 25 одсто руске привреде, укључујући велике компаније као што је „Гаспром“.

Навео је и да је Трамп говорио да руски председник користи олигархе како би инвестирао своја средства.

- Све то што они раде – инвестирају Путинов новац. Постоји банка у Швајцарској која има само једног клијента... То знам сигурно. Путин поседује више од билион долара - наводно је рекао Трамп.

Адвокат каже и да је током предизборне кампање почео да мисли како Трамп „потајно жели исту такву власт какву има Путин“.

На питање да ли верује да је Трамп могао да говори о Путину на тај начин и како у Кремљу коментаришу то да Путин наводно поседује толики новац, Песков је кратко одговорио:

- Још једна лажна вест уз помоћ које аутор жели да обезбеди популарност за своју књигу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)