РУСКИ НОВИНАР ТВРДИ: Безбедносне службе Русије надзирале сваки корак Наваљног пре него што је завршио у болници

Новости онлајн

08. 09. 2020. у 14:31

РУСКЕ безбедносне службе надзирале су сваки корак Алексеја Наваљног, казао је бивши руски режимски новинар за Си-Ен-Ен.

РУСКИ НОВИНАР ТВРДИ: Безбедносне службе Русије надзирале сваки корак Наваљног пре него што је завршио у болници

Foto AP

- Нема разлога да се Русија оптужује за тровање истакнутог критичара Кремља Алексеја Наваљног - саопштио је Кремљ након што је постало извесно да ће тровање резултирати увођењем нових санкција Русији.

Наваљни је, према извештавању новинара Си-Ен-Ен-а Метјуа Чанса, годинама био под надзором руских безбедносних (сигурносних) служби пре него што је завршио отрован у берлинској болници, где се пробудио из коме.

Руски новинар с којим је Чанс разговарао тврди да је разлог за тајно праћење био да се сазнају информације о томе ко финансира Алексеја Наваљног, што је требало да послужи за његову дискредитацију.

Си-Ен-Ен извештава да су сигурносне службе мотриле на Наваљног током одмора, у хотелима и ресторанима, напомињући да је један од мотива био и то да дискредитују његову кампању против корупције.

Алексеј Наваљни, оштар критичар руског председника Владимира Путина, смештен је у болницу у Омску након што му је позлило у авиону док се враћао у Русију. Потом је, док је био у коми, транспортован у Берлин.

Немачка влада званично је потврдила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни наводно отрован нервним отровом "новичок".

(Кликс.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)