ЛУКАШЕНКОВ "НЕПОСЛУШНИ" СИН: Да ли ће Коља да наследи оца?

Б. ВЛАХОВИЋ/ Москва -од сталног дописника „НОВОСТИ“

27. 08. 2020. у 11:20

НАЈМЛАЂИ син председника Белорусије Николај Лукашенко, кога од миља зову Коља, био је минулих дана поново у центру пажње не само белоруске него и светске јавности.

ЛУКАШЕНКОВ НЕПОСЛУШНИ СИН: Да ли ће Коља да наследи оца?

Фото: Јандекс.ру и Њус.ру

Кад се Коља нашао уз оца у фабрици где се председник Белорусије срео са радницима, многи су помислили да је то неки телохранитељ. Затим је прошле недеље био у војној униформи заједно са оцем у хеликоптеру који се спустио у двориште председникове радне резииденције.

Лукашенкови противници су ширили причу да ће он остати на власти док Коља не порасте, како би му препустио фотељу. Коља је кренуо у "обичну" школу, али су га брзо пребацили на индивидуални рад. Коља учи енглески, шпански и кинески. Паралено узима часове клавира. Његов отац је у младости растезао хармонику. Као и отац, воли и игра хокеј.

Досад Николај није показивао интерес да се једног дана бави политиком. Отац га у шали зове "непослушним" сином. У великом интервјуу пред председничке изборе Лукашенко је за Кољу рекао да има опозиционе ставове према власти. О чему се конкретно ради није објашњавао. Можда би било добро да га сада посаветује да као председник лакше разуме младе демонстранте.

Лукашенку су замерали што је малог Кољу водио на државничке сусрете, али се он правдао да "дете не жели да остане кући". Тако је Коља упознао многе државнике од Уга Чавеса, Путина, Папе...

РОДИТЕЉИ И МОЋНА БРАЋА

Фото: Јандекс.ру и Њус.ру

КОЉА је стално са оцем, од најранијег детињства, али његов отац и мајка не живе скупа. Она је бивши лични лекар Лукашенка а сада је директор председничке болнице и зове се Ирина Абељска. Из првог брака Лукашенко има два старија сина Виктора и Дмитрија (на слици). Један контролише све полицијске службе, а други је задужен за међународни спорт.

Каква ће бити Кољина будућност не зависи само од њега већ и од очеве политичке будућности. У бившим социјалистичким земљама није реткост да деца плаћају цехове за своје родитеље и таквих примера на постсовјетском пространству је много.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Sale

27.08.2020. 17:39

Pa koji je problem? Ja tog malog još pamtim da sam gledao na Batjkinim kolenu na sednicama i putovanjima još kad je bio klinac. I? Kako je i on još pre mnogo godina rekao, ako drugi mogu za sobom da vuku ljubavnice, zar ja sina rođenog ne mogu?