НОВИ ИЗВЕШТАЈ СЗО: Пандемија се шири, али се пораст нових случајева успорава

Танјуг

25. 08. 2020. у 15:12

НОВИ ИЗВЕШТАЈ СЗО: Пандемија се шири, али се пораст нових случајева успорава

Фото Танјуг-АП

ПАНДЕМИЈА корона вируса се и даље шири, али се пораст броја нових случајева заразе и смртних случајева од последица ЦОВИД-19 успорио на глобалном нивоу, изузев у Југоисточној Азији и Источном Медитерану, саопштила је Светска здравствена организација.

СЗО је у последњем извештају о пандемији, који је објављен у понедељак, истакла да Северна и Јужна Америка и даље представљају најтеже погођене регионе, у којима је у току прошле недеље потврђена половина броја новозаражених од преко 1,7 милиона и 62 одсто од 39.240 смртних случајева од последица ЦОВИД-19.

У току прошле недеље, број новозаражених опао је за четири одсто у односу на седмицу која јој је претходила, док је број преминулих мањи за 12 одсто, навела је СЗО, а пренела агенција Ројтерс.

Југоисточна Азија, друга у свету по озбиљности епидемиолошке ситуације, пријавила је пораст броја новозаражених за 28 одсто, док је број преминулих од короне већи за 15 одсто.

И у региону Источног Медитерана повећао се број оболелих од ЦОВИД-19, и то за четири одсто, док је број смртних случајева од последица ове болести у константном паду током последњих шест недеља.

Новозаражених и преминулих од корона вируса у Африци је у току прошле седмице било мање за осам до једанаест одсто, наводи се у извештају СЗО.

У Европској унији број нових пријављених случајева ЦОВИД-19 у константном је порасту у последње три недеље.

У току последње седмице он је тек незнатно увећан, за један одсто, док је број преминулих од последица заразе короном наставио да расте.

Регион Западног Пацифика бележи пад новозаражених за пет одсто, показују подаци СЗО.

Према статистици агенције Ројтерс, преко 23,65 милиона људи у свету је до сада заражено корона вирусом, док је од последица болести изазване њиме умрло 811.895 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)