ДОГОВОРИО САМ СЕ СА ПУТИНОМ... Лукашенко: Русија ће осигурати безбедност Белорусије ако буде потребе

Новости онлајн

15. 08. 2020. у 19:31

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да се са руским председником Владимиром Путином договорио о пружању помоћи у случају да то буде било потребно.

ДОГОВОРИО САМ СЕ СА ПУТИНОМ... Лукашенко: Русија ће осигурати безбедност Белорусије ако буде потребе

Фото: ЕПА

- Када је реч о војној компоненти, Белорусија са Руском Федерацијом већ има постојећи договор у оквиру Савезне државе Русије и Белорусије и ОДКБ. Ови моменти потпадају под тај договор. Стога сам и данас дуго разговарао са председником Русије о актуелној ситуацији. Морам рећи да сам фасиниран колико је он упућен у то шта се догађа - рекао је он.

- Договорио сам се са Путином да при првој нашој молби Русија пружи свеобухватну помоћ како би се осигурала безбедност Белорусије - додао је.

У осврту на протесте радника у Белорусији, Лукашенко је рекао да се ради о „забадању ножа у леђа власти“.

- Какав је то приступ? Председник, Влада, сви се ми мучимо како бисмо осигурали макар неку плату себи. Фирме раде, пружамо невероватну помоћ. И шта? Нож у леђа? - упитао је Лукашенко.

Рекао је и да сматра да сви они који протестују ни не треба више да раде у фабрикама.

- Пазите, имамо превише радника у нашим фабрикама, нека оду ти људи. Тим људима не треба да буде осигурано место више у фабрикама - закључио је.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Prellee

15.08.2020. 19:57

Nabavka tecnog plina od US je shvacena kao slabost Lukasenka.Odmah su mu podmetnuli obojenu revoluciju. Vrag odnio salu, pruzis prst, on trazi ruku.Dobro je uradio sto je otisao kod Putina, on mu jedino moze pomoci da ga ne objese ili ne vuku po ulici kao Gadafija.To bi se na Zapadu prikazalo kao uspjesna transformacija rezima u demokratiju.

deki

16.08.2020. 13:04

@Sale - To čak nije ni taktika "štap i šargarepa", nego je to kao kad su nekad poklanjali indijancima ćebad, a ćebad sva bila u bacilima kolere, pa su tako poklonima ubijali indijance u severnoj americi.

bager

16.08.2020. 15:16

,,te sto vrse obustavu rada i politicke strajkove,,izbaciti iz firmi,ustanova,,po potrebi zatvoriti firmu ,fabriku svi na tanko materijalno,,ili minimalnu socijalnu pomoc,,,,,zabraniti im rad u drzavnim ustanovama i to dozivotno,,,,ako im se ne svidja u rodjenoj zemlji ,pravac kod onih sto ih savetuju,tj zapad,,ili primeniti Napoleonov zakon,,izgon iz zemlje na dugogodisnji period,neka uzivaju u demokratiji zapada