МАЛО ЈЕ ДОКАЗА ДА СЕ КОРОНА ШИРИ У ШКОЛАМА: Секретар за образовање о новој школској години

Novosti online

10. 08. 2020. у 21:09

ПОСТОЈИ мало доказа да се вирус корона шири у школама, изјавио је британски секретар за образовање Гевин Вилијамсон.

МАЛО ЈЕ ДОКАЗА ДА СЕ КОРОНА ШИРИ У ШКОЛАМА:  Секретар за образовање о новој школској години

Фото: Танјуг

Он је рекао да су образовање и нега деце “приоритет државе” када је реч о плану да се ђаци у Енглеској од септембра врате у учионице. Вилијамсон истиче да влада наставља да “чини све што је у њеној моћи да обезбеди сигуран повратак деце у школе”.

- Увек смо слушали и наставићемо да узимамо у обзир најбоље научне и медицинске савете - казао је Вилијамсон, а преноси “Скај њуз”.

- Последње истраживање које би требало крајем године да буде објављено је једна од највећих светских студија на тему корона вируса у школи, а оно каже да има мало доказа да се ова инфекција шири и преноси у школи. Такође, и родитељи су све сигурнији када је реч о повратку деце у школе. Њихово поверење је резултат тешког рада просветних радника широм земље који уводе заштите мере како би све било спремно за почетак школске године - додао је он.

ЈАВНОСТ ТРАЖИ ВИШЕ ТЕСТОВА

Премијер Велике Британије Борис Џонсон налази се под снажним притиском домаће јавности да повећа број тестова на коронавирус и унапреди лоцирање контаката заражених како би отварање школи било безбедно, али и да се предупреди поновно увођење рестриктивних мера као што је затварање радњи и послова.

Џонсон је данас посетио школу у Лондону и том приликом истакао да је “последња ствар коју жели да уради јесте затварање образовних установа”.

Британски премијер изразио је наду да неће бити принуђен да затвори школе поводом увођења рестриктивних мера у локалним заједницама.

- Образовање је приоритет за ову земљу и то је једноставна социјална правда - казао је Џонсон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)