ДВА АСТЕРОИДА ПРОЛЕЋУ ПОРЕД ЗЕМЉЕ ОВЕ НЕДЕЉЕ: НАСА упозорава да нам следи још већа опасност док пророк у томе види апокалипсу

Новости онлине

10. 08. 2020. у 15:14

ДВА АСТЕРОИДА ће пролетеи поред Земље наредних дана, а НАСА је упозорила да ће то бити блиски сусрет са "каменом величине путничког авиона".

ДВА АСТЕРОИДА ПРОЛЕЋУ ПОРЕД ЗЕМЉЕ ОВЕ НЕДЕЉЕ: НАСА упозорава да нам следи још већа опасност док пророк у томе види апокалипсу

Фото: Депосит пхотос

Занимљиво је да је један проповедник који упозорава на судњи дан такође упутио страшно упозорење о предстојећем сусрету.

Технологија детекције свемирских тела је изузетно побољшана последњих година, па астрономи пријављују све већи број "блиских сусрета" са небеским телима. Једном таквом сусрету ћемо и сами посведочити ове недеље.

Астероиди су примећени тек пре неколико дана, што још једном подсећа на опасност коју представљају неоткривена небеска тела. Ова два астероида ће проћи на сигурној удаљености, већој од 1,5 милиона километара.

Ипак, 1. септембра имаћемо много ближи сусрет, када ће свемирско тело пречника 28 метара, званично названо 2011 ЕС4, проћи поред Земље на удаљености за трећину мањој у односу на ону између наше планете и Месеца.

Тај астероид ће проћи поред земље брзином од готово 30.000 километара на сат, а НАСА га је означила "потенцијално опасним астероидом" због могућег ризика који представља за нашу Земљу.

Док ће 2011. године ЕС4 готово сигурно проћи поред наше планете на сигурној удаљености, пастор Пол Бигли је издао оштра упозорења о томе најављујући крај света.

- Потврђено је, стижу нам ватрене лопте, апокалиптичне, кренуле су у нашем правцу - реао је овај самопроглашени пророк у недавном снимку на свом јутјуб налогу.

Бигли манипулише одломцима из Библије које наводи као "доказ" да је планета у смртној опасности од доласка "апокалиптичне ватрене кугле".

Он тврди да ће "више од 100 тона свемирске прашине и камења" падати сваки дан у нашу атмосферу као знак надолазеће апокалипсе. Наравно, за ове тврдње не постоји научна основа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)