ЧЕЧЕНЕ ВРАТИЛИ НА ПРЕВАСПИТАЊЕ: Више од сто младих протерано из Москве

Бранко Влаховић -Стални дописник из Москве

05. 08. 2020. у 12:45

ВЛАСТИ Чеченије вратили су из Москве више од сто својих грађана који су узимали наркотике , тукли се и крали у руској престолници.

ЧЕЧЕНЕ ВРАТИЛИ НА ПРЕВАСПИТАЊЕ: Више од сто младих протерано из Москве

Твитер

Сви они ће проћи "преваспитавање" тако што ће радити на тешким физичким пословима.

У рејонима одакле су ти проблематични људи шеф полиције ће лично пратити да се они не удаље а ако случајно побегну за то ће одговарати њихови родитељи.

Чеченска полиција је пред ТВ камерама организовала сусрет враћених насилника и наркомана и њихових родитеља.Посланик руске Думе(парламента) из Чеченије Адам Делимханов је пред родитељима и муслиманским свештеницима говорио чиме су се ти насилници бавили у Москви и другим руским градовима.

На такво преваспитавање у Чеченији су се одлучили јер председник те републике на Кавказу Рамзан Кадиров свакодневно добија писма о кршењу закона младих Чечена изван своје републике.Осим што се недолично понашају, они се туку, дрогирају се и продају наркотике .

Обраћајући се депортованим младим људима пред родитељима посланик Делимханов је казао да они брукају Чечене зато су и враћени кући како би постали свесни и исправили своје грешке у понашању. Власт само тражи да се понашају достојно , не крше закон.

То није први случај кад власти Чеченије враћају из руских региона своје младе људе који праве проблеме у Москви, Санкт Петербургу и другим градовима а затим их преваспитавају тешким физичким радом.

Министар унутрашњих послова Чеченије Руслан Алханов је казао да ће власти пратити како особе које су на преваспитавању обављају своје обавезе.

- Ти људи су отишли из Чеченије тобоже да раде а затим су се бавили наркоманијом .Ако родитељи не могу да испуне своје обавезе власти ће довести у ред те младе људе, казао је министар полиције Алханов који је рекао не само младим преступницима већ и њиховим родитељима да се неће дозволити да се каља част Чечена. Примера ради Кадиров је крајем 2018 вратио из Москве младог Чечена који је у јавном превозу бацио конзерву од освежавајућег пића на путника који је седео и викнуо је "Ахмат је снага". По повратку у Чеченију тог младића је Кадиров запослио као чистача улица у Грозном.

Ове године враћен је у Чеченију блогер Зелимхан Зелимханов који је човека другачијег мишљења дочекао на улици са још четири друга и крвнички су га истукли.Посланик Адам Делимханов је саслушао обе стране и затим је казао да је Чечен учинио нешто што је недопустиво и да за то мора бити кажњен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nemanja

05.08.2020. 14:14

Хвала богу да је Руски нови Устав ступио на снагу и он ће бити потстицај другим држвама да нормалан свет добије шансу у борби против криминала и первезија сваке врсте. ЕУ закони имају многе рупе у закону које погодују многим кримналцима и декадентним скупинама да пролазе некжњено или уз минималне казне што само стимулише дотичне..!

micko

05.08.2020. 14:18

I sad treba to osuditi i reći kako su brutalni ... Ja se sa njima slažem u potpunosti i tako nešto uvesti i kod nas !!! Zamislite da ove naše gradske barabe vide đedovi u svom selu da tako nešto čine ... pa ne bi se dobro proveli!