НЕЋЕ У КАРАНТИН: Грађани Велике Бритаије, Француске и Немачке отказују одмор

Танјуг

03. 08. 2020. у 20:23

НЕЋЕ У КАРАНТИН: Грађани Велике Бритаије, Француске и Немачке отказују одмор

Фото АП

НАЈМАЊЕ половина немачких, британских и француских туриста пре би отказало путовање него отишло у самоизолацију по повратку у земљу, тестирало се на одредишту или носило маску на отвореном, показује данас објављено истраживање.

Према истраживању које је спровела компанија за испитивање јавног мњења YоуГов у раздобљу од 13. до 23. јула, две трећине Немаца који уобичајено путују изван земље за време годишњих одмора, отказало би путовање ако је потребно предати резултате теста на Ковид-19 по доласку на одредиште.

Немачка је ове недеље увела обавезно тестирање на корона вирус за путнике из 130 земаља.

Такође, према истраживању, половина испитаних Француза који иначе летују изван земље, рекло је да би пре отказало путовање, него се тестирало на корона вирус.

Како наводи СЕЕбиз, исти број њих би отказао путовање ако је потребно на одмору носити маску на отвореном.

Француска је увела тестирање по доласку у земљу за путнике из 12 земаља прошле суботе.

Више од две трећине испитаника из других земаља - Данске, Шведске, Немацке и Велике Британије - наводи да не би толерисали обавезно ношење маски на отвореном.

Истраживање је показало да би обавеза ношења маске у затвореном простору одвратила две трећине Данаца и Швеђана од путовања, као и половину Немаца и /око 40 одсто Британаца.

Ношење маски на отвореном уведено је у Шпанији у јулу, а португалско острво Мадеира је ту меру увело током викенда. С друге стране, у Шведској није обавезно ношење маски.

Према истраживању, обавеза самоизолације по повратку у земљу још је непопуларнија, па је више од 80 одсто Данаца, Швеђана и Немаца рекло да би отказало путовање у том случају.

Такође, 70 одсто Британаца, који морају у двонедељни карантин по повратку из више земаља, укључујуци Шпанију и Португалију, отказало би своје путовање ако је потребно ићи у самоизолацију, као и 65 посто Француза, наводи се у истраживању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)