МИНИСТАРСТВО ОДБАНЕ РУСИЈЕ О НОВОЈ ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИДА 19: Приимећено формирање имуног одговора код добровољаца

Новости онлине

13. 07. 2020. у 15:55

ИСПИТИВАЊА вакцине против вируса корона тече без икаквог покушаја скраћивања времена истраживања и потпуно у складу са методологијом, саопштило је руско Министарство одбране.

МИНИСТАРСТВО ОДБАНЕ РУСИЈЕ О НОВОЈ ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОВИДА 19: Приимећено формирање имуног одговора код добровољаца

Фото: ЕПА

- У Министарству одбране Русије испитивања вакцине на добровољцима, да би се избегли каснији ризици њене примене, спроводе се у потпуности у складу са важећим законом и научном методологијом, без икаквог покушаја да се смање рокови испитивања - наводи се у саопштењу.

Такође се наводи ће 42. дана након прве вакцинације добровољци морати да се врате у болницу на један дан како би прошли завршни лекарски преглед и дијагнозу, као и припрему свих потребних докумената.

- Ефикасност и специфичност развоја имуног одговора коначно ће бити процењени на основу резултата анализе. Тренутно доступни подаци који су добили стручњаци Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију ‘Гамалеи’ указују на формирање имуног одговора код добровољаца након примања вакцине против вируса корона ковид 19 - додаје Министарство.

Клиничка испитивања су почела 18. јуна. Вакцину је произвео истраживачки центар епидемиологије и микробиологије „Гамалеј“.

Прва група добровољаца биће отпуштена већ 20. јула.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)