КИНЕЗИ ТВРДЕ - ПОЈАВИЛА ЈОШ ЈЕДНА БОЛЕСТ: Нова упала плућа опаснија од короне

Ј. Ж. С.

10. 07. 2020. у 14:22

КИНЕЗИ ТВРДЕ - ПОЈАВИЛА ЈОШ ЈЕДНА БОЛЕСТ: Нова упала плућа опаснија од короне

Фото: Д. Поздеровић

БРОЈ упале плућа у главном граду Казахстана Нурсултану, до недавно познатом као Астана, двоструко је вец́и сада него прошле године.

- До 200 људи прима се у болницу сваки дан. Последњих дана, код њих 300 је дијагностикована упала плућа. Поред тога, неки се лече и код куће - преноси Казинформ.

Кинеска амбасада је зато упозорила Кинезе да не путују у та подручја.

Нови досад непознати тип упале плућа који је потенцијално опаснији од коронавируса, наводно је ове године усмртио више од 1.700 људи у Казахстану, саопштила је кинеска амбасада.

Кина каже да се пнеумонија у Казахстану показала опаснијом од короне., док они са друге стране то негирају и наводе да Казахстанско одељење за јавно здравље и друге агенције спроводе потпуну истрагу и још увек нису дефинисале природу ове врсте упале

плућа.

Ова нова пнеумонија је учесталија од средине јуна у Казахстану, а у неким местима власти извештавају о стотину нових случајева дневно. До сада је забележено повец́ање у три регије у којима је било 500 случајева , од којих јеи 30 критичних, објавила је кинеска амбасада позивајуц́и се на локалне медије Ии додају да је од 1.772 пацијента у јуну умрло 628 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)