БЕЛОРУСИЈА СВЕ МОЋНИЈА: Војска спремна да примењује нуклеарно оружје

Novosti online

23. 06. 2024. у 22:31

БЕЛОРУСИЈА ће наставити да спроводи обуку са нуклеарним оружјем, укључујући и без претходног обавештења, изјавио је белоруски министар одбране Виктор Хрењин.

БЕЛОРУСИЈА СВЕ МОЋНИЈА: Војска спремна да примењује нуклеарно оружје

Фото: Јутјуб/ВоенТВ Беларуси/Longitudinal Videos

„Наравно да ће се и даље спроводити. На крају крајева, стално морате да одржавате свој ниво. Оне ће се одвијати по плану, наравно. О некима ћемо обавештавати, о некима не“, рекао је министар за белоруску телевизију СТВ.

Хрењин је додао и да је обука са Русијом показала да је белоруска војска спремна да примењује тактичко нуклеарно оружје ако буде потребно.

„Обука спроведена заједно са нашим руским колегама показала је високу спремност наших војника, висок ниво обучености и способности за извршавање ових задатака“, објаснио је он.

Према његовим речима, „може се констатовати чињеница да смо данас способни и спремни да употребимо ово оружје када буде потребно“.

Министар је истакао да Русија нема потребе да испоручује додатно оружје на територију Белорусије.

„Државни програм наоружања подразумева да се сваке године неки модели морају модернизовати, ремонтовати или набавити нови“, истакао је Хрењин.

Он је додао да Русија не мора ништа додатно да испоручује у Белорусију да би се извршили они задаци које је поставио председник Русије Владимир Путин.

„Они имају довољно сопственог оружја и довољно земаља и савезника са којима могу да раде“, рекао је министар.

Хрењин је нагласио да земља не јури све могуће иновације у војној индустрији.

„Не треба слепо копирати и јурити све што се појави. Ми то веома пажљиво посматрамо, анализирамо, процењујемо. И треба полазити од могућности, економских могућности државе“, оценио је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...