"НЕЧУВЕНО" Орбан оштро о казни ЕУ: Илегални мигранти Бриселу важнији од европских грађана

Novosti online

13. 06. 2024. у 13:26

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је да је данашња одлука Европског суда правде да казни Мађарску у износу од 200 милиона евра и додатних милион евра дневно због политике миграција нечувена и неприхватљива.

НЕЧУВЕНО Орбан оштро о казни ЕУ: Илегални мигранти Бриселу важнији од европских грађана

Фото: Танјуг/АП

Орбан тврди да је Мађарска кажњена због, како је навео, одбране граница ЕУ.

- Изгледа да су илегални мигранти важнији бриселским бирократама од европских грађана - навео је Орбан у објави на платформи Икс.

Мађарска ће морати да плати казну у износу од 200 милиона евра због неспровођења промена у својој политици поступања према мигрантима и тражиоцима азила, саопштио је данас највиши суд ЕУ, Европски суд правде.

Суд је навео да ће Мађарска, која је раније одбила да изврши судску пресуду из 2020. године, такође морати да плаћа казну од милион евра дневно док у потпуности не примени предвиђене мере, пренео је Ројтерс.

Суд ЕУ истиче да Мађарска није предузела мере да би се ускладила са пресудом из 2020. године у вези са правима подносилаца захтева за међународну заштиту да остану у Мађарској до коначне одлуке о њиховој жалби против одбијања њихове пријаве, као и протеривања држављана трећих земаља који илегално бораве у тој држави.

Мађарска влада је раније тврдила да је пресуда из 2020. године спорна јер је већ затворила тзв. транзитне зоне и пооштрила правила која забрањују будућа подношења захтева за азил.

Европска комисија (ЕК) поднела је другу пријаву против Мађарске суду ЕУ почетком 2022. године, наводећи да Мађарска није предузела све неопходне мере да би поступила у складу са пресудом из 2020. године.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: РУСИ У НУКЛЕАРНИМ ВЕЖБАМА: Погледајте посаде Искандер -М

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

ДОНЕТА ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО АЛЕКУ БОЛДВИНУ: Глумац бризнуо у плач, а супруга покушавала да га утеши (ФОТО)