КАЗНЕ ДО 300 ЕВРА: Нема више "резервисања" места на плажи - на снази одлука у овим шпанским летовалиштима

Novosti online

31. 07. 2023. у 11:52

ПРИМОРСКА места око шпанског града Малаге објавила су рат купачима који ујутру поставе сунцобране на плажи како би резервисали место. Ова пракса сада може туристе да кошта до 300 евра.

КАЗНЕ ДО 300 ЕВРА: Нема више резервисања места на плажи - на снази одлука у овим шпанским летовалиштима

Foto: Profimedia

Такозвани "рат сунцобранима" годинама је уобичајена пракса у Левантеу, на југоисточној шпанској обали, где ранораниоци остављају своје ствари на плажи, понекад и у зору, како би имали добро место на песку пре него што настане гужва.

Становници града Аликанте завршили су и у британским новинама под оптужбом да заузимају позиције на првој црти пре изласка сунца како би туристе лишили комада песка. Ова битка сада је стигла до обале Малаге, на југу Шпаније, где су нека места већ преузела мере за сузбијање ове контроверзне праксе.

Казне до 300 евра

Места Алгаробо, Велез Малага и Торокс одобрила су новчане казне до 300 евра за оне који остављају своје ствари без надзора с једином сврхом чувања места на плажи. Притом су следила пример из околине Валенсије, са споменуте обале Левантеа, где места Куљера, Оропеса и Калпе примењују строже казне које досежу 3.000 евра за исту праксу.

- Непоштено је да прва линија уз море, коју сви толико желе, буде резервисана - рекла је Ванеса Лопез, задужена за плаже у већници места Торокс, за новинску агенцију ЕФЕ. - Редовно проналазимо напуштене столице, сунцобране и друге ствари - додала је.

Лопез каже да место сада има правилник о забрани "резервације физичког простора на плажама, у било које доба дана или ноћи, стављањем у песак било које врсте предмета или ствари без физичке присутности власника."

Мера је резултат "бројних притужби" становника и купача који тврде да је први ред обале сатима заузет без присутности власника тих предмета.

Локална полиција патролира плажом како би проверила поштују ли се прописи. Полицајци, у случају откривања неправилности, уклањају предмете који сатима нису под надзором власника. Ако желе да им се врате, власници морају платити цену преузимања између 30 и 50 евра, у зависности од локације.

Власници могу преузети своје ствари у полицијској станици у року од 14 дана, пре него што стекну категорију "отпада".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги