ТАЛИБАНИ ЗАТВОРИЛИ РАДИО СТАНИЦУ КОЈУ ВОДЕ ЖЕНЕ: Оптужене да су пуштале музику током Рамазана

Танјуг

02. 04. 2023. у 14:50

ТАЛИБАНИ су затворили радио-станицу коју воде жене због наводног пуштања музике током светог месеца Рамазана. Представници тог медија негирали су да је било таквог кршења прописа.

ТАЛИБАНИ ЗАТВОРИЛИ РАДИО СТАНИЦУ КОЈУ ВОДЕ ЖЕНЕ: Оптужене да су пуштале музику током Рамазана

FOTO: AP/Tanjug

Званичник задужен за информисање и културу у провинцији Бадакшан на североистоку Авганистана, Мезудин Ахмади, рекао је да је станица "Садај Банован" неколико пута прекршила законе и прописе емитујући музику током Рамазана и да је затворена због тог кршења прописа.

Ахмади је истакао да ће радио станица поново добити дозволу за рад, уколико буде гарантовала да се тако нешто више неће поновити.

Шеф станице Нађа Сорош негирала је да је било кршења и да су емитовали музику, напомињући да није било потребе за затварањем и оценила је да је реч о завери.

Сорош је навела да су у четвртак представници Министарства информисања и културе и Министарства за врлину и борбу против порока ушли у станицу и затворили је.

"Садај Банован", што на дарију значи "женски глас", једина је станица у Авганистану којом управљају жене, а почела је да ради пре 10 година. Радио станица има осам запослених, од којих су шест жене, пренео је АП.

Талибани су преузели власт у августу 2021. године, а медији су затварани због недостатка средстава или зато што је особље напустило земљу, према Асоцијацији независних авганистанских новинара.

Талибани су забранили женама већину облика запошљавања и образовања након шестог разреда, укључујући универзитет.

У Авганистану не постоји званична забрана емитовања музике, подсећа америчка агенција.

Током своје претходне владавине касних деведесетих, талибани су забранили рад већини телевизијских и радио станица, као и новина у земљи.

БОНУС ВИДЕО: НИЈЕ ЗА СВАКОГ: Погледајте како изгледа масажа са змијама на Филипинима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

МРТВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Тела пронађена у стану - детаљи ужаса у Панчеву