ПАЛА КРВ У БЛИЗИНИ ЏАМИЈЕ АЛ-АКСА У ЈЕРУСАЛИМУ: Израелска полиција убила арапског мушкарца приликом контроле

Танјуг

01. 04. 2023. у 11:45

ИЗРАЕЛСКА полиција убила је арапског мушкараца (26) Мухамеда Еласибија близу џамије Ал-Акса у Јерусалиму, јављају израелски медији.

ПАЛА КРВ У БЛИЗИНИ ЏАМИЈЕ АЛ-АКСА У ЈЕРУСАЛИМУ: Израелска полиција убила арапског мушкарца приликом контроле

Фото: Танјуг/АП Пхото

Када се ради о околностима догађаја, објашњење полиције и изјаве очевидаца се, међутим, значајно разликују.  

У полицијском саопштењу је наведено да је Еласиби приликом контроле напао полицајца, зграбио његово оружје и успео да испали метак.

Полицајци су, како се додаје, ово доживели као претњу, отворили ватру на Еласибија и "неутралисали га на лицу места", преноси "Тајмс оф Израел".

Очевици су, међутим, за израелски портал "ynetnews.com" изнели другачију верзију догађаја и сматрају да Еласиби, пореклом из Хуре, већински бедуинског места у јужном Израелу, није представљао претњу за полицију.

- Полицајци су се непримерено понашали према једној жени, Еласиби је покушао да јој помогне, а онда су га упуцали. Употреба ватреног оружја је била апсолутно непотребна", изјавио је неименовани сведок, нагласивши да Еласиби није био наоружан - преноси "Тајмс оф Израел". 

Израелска полиција је након овог инцидента, који се одиграо у петак увече, распоредила додатне снаге близу џамије Ал-Акса.

Видео снимци на друштвеним мрежама показују да је током ноћи с петка на суботу дошло до мањих чарки између израелске полиције и палестинских продаваца и верника.

Израелске снаге безбедности у Јерусалиму и на Западној обали су биле на опрезу због присуства десетина хиљада муслиманских верника на молитвама поводом другог петка светог месеца рамазана.

Израелска гранична полиција је распоредила 2.300 војника у Јерусалиму и на Западној обали, наводи се у њиховом саопштењу.

 

БОНУС ВИДЕО: ЕВАКУИСАНО ЧИТАВО МЕСТО -  У Минесоти из шина исклизнули вагони теретног воза

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД АЛЕКСИНЦА: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа