МЕДВЕДЕВ ИМА НОВИ ПЛАН: Ево шта ће се променити у руској војсци

Новости Онлајн

25. 03. 2023. у 16:00

ЗА успешну заштиту земље Русији је данас потребна мешовита војска коју чине и регрути и војници по уговору, а такође је неопходно повећати бројност војске, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у интервјуу водећим руским медијима.

МЕДВЕДЕВ ИМА НОВИ ПЛАН: Ево шта ће се променити у руској војсци

Фото АП

- Наша војска треба да постане бројнија. Параметри су објављени – ради се о најмање 1,5 милиона људи - рекао је Медведев.

Како је додао, специјална војна операција је значајно утицала на приступе формирању Оружаних снага Русије јер се „снага војске тестира током борбених дејстава”.

Истовремено је признао да је специјална војна операција разоткрила неке проблеме у Русији, те да поједине институције нису биле у потпуности спремне за њено спровођење.

- Све у свему, последњих година земља наша држава је постала много снажнија него што је била. Зато се не распадамо, него смо у стању да се развијамо и покажемо своје квалитете - рекао је Медведев.

Такође је констатовао да је након почетка војне операције у Украјини решен проблем аморфности руског друштва – људи сада разумеју да морају да бране своју отаџбину.

БОНУС ВИДЕО:ЗЕЛЕНСКИ НА ЛИНИЈИ ФРОНТА - Председник Украјине посетио војнике у Бахмуту

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИСТОРИЈСКО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Председник најавио фантастичне вести - ево и колико ће бити