ХАПШЕЊЕ ПУТИНА ЗНАЧИЛО БИ ОБЈАВУ РАТА РУСИЈИ: Медведев запретио - У том случају наше ракете би летеле у Бундестаг

Новости онлајн

23. 03. 2023. у 17:47

ДМИТРИЈ Медведев, бивши председник Русије и заменик председника Савета безбедности Русије, прокоментарисао је налог Међународног кривичног суда (МКС) за руским председником Владимиром Путином, пише Ројтерс.

ХАПШЕЊЕ ПУТИНА ЗНАЧИЛО БИ ОБЈАВУ РАТА РУСИЈИ: Медведев запретио - У том случају наше ракете би летеле у Бундестаг

Фото: ЕПА

- Сваки покушај хапшења Путина значио би објаву рата Русији - објавио је Путинов савезник на Телеграму. Русија је једна од земаља која не признаје МКС. Медведев тврди да је МКС правна ништавост која никада није урадила ништа значајно.

- Ако би шеф нуклеарне државе отишао у Немачку и био ухапшен, шта би то значило? Објава рата Русији. Хајде да замислимо ситуацију која се никада неће десити, али замислимо да јесте – актуелни шеф нуклеарне државе одлази на немачку територију и бива ухапшен. Шта би то значило? Објава рата Руској Федерацији. И у том случају би све наше ракете летеле у Бундестаг до канцеларије канцеларке - рекао је Медведев у видео снимку објављеном на Телеграму.

Кремљ каже да је налог за хапшење МКС-а политичка одлука, али бесмислена у односу на Русију. Руски званичници негирају ратне злочине у Украјини и кажу да је Запад игнорисао оно што Русија тврди да су украјински ратни злочини.

БОНУС ВИДЕО: РУСКИ ТЕНКОВИ Т-90М ДЕЈСТВУЈУ У ДОНБАСУ - Погледајте снимке Министарства одбране Русије

(Index)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото