МИКЕЛАНЂЕЛОВ ДАВИД ПРОГЛАШЕН ЗА "ПОРНОГРАФИЈУ": Директорка школе добила отказ зато што је ученицима показала ренесансно ремек-дело

Новости онлине

25. 03. 2023. у 07:44

ДИРЕКТОРКА школе у ​​Талахасију на Флориди отпуштена је након притужби родитеља на лекцију о Микеланђеловом мермерном ремек-делу Давид, које је један родитељ описао као "порнографско".

МИКЕЛАНЂЕЛОВ ДАВИД ПРОГЛАШЕН ЗА ПОРНОГРАФИЈУ: Директорка школе добила отказ зато што је ученицима показала ренесансно ремек-дело

Фото: Профимедиа

Сада већ бивша директорка Хоуп Караскиља рекла је за Хафингтон пост да због "низа неспоразума" није послато уобичајено писмо којим се обавештавају родитељи ученика класичне школе Талахаси о овој особини наставног плана и програма историје уметности шестог разреда, доприносећи љутњи родитеља.

Једна мајка се осећала "потпуно узнемирено и осећала је да њено дете не би требало да гледа у" чувену ренесансну скулптуру из 16. века, која приказује лик из старозаветне књиге Самуила.

Како пише Талахаси Демократ, Талахаси класична школа сада је изгубила свог трећег директора откако је отворена 2020. године, а Караскиља је тамо мање од годину дана.

Школски "Модел наставног плана и програма класичног образовања" је све популарнији педагошки модел на Флориди који заговара повратак темељним принципима западне цивилизације.

Школа је повезана са Хилсдејл колеџом, конзервативном хришћанском институцијом која настоји да се "бори против левичарских академика" ширењем чартер школа прикупљањем средстава и њиховим оснивањем.

- С времена на време имате родитеље који се узнемире због ренесансне уметности - рекао је Караскила.

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра