ШТА ЗНАМО О АМЕРИЧКОЈ ХИПЕРСОНИЧНОЈ РАКЕТИ? Обављен други тест, мистерија да ли је успешан

Танјуг

25. 03. 2023. у 07:21

АМЕРИЧКО ваздухопловство саопштило је да је раније овог месеца извело друго пробно лансирање хиперсоничног АГМ-183А ваздушног оружја за брзо реаговање (АРРВ), али остаје нејасно да ли је тест био успешан, наводи лист Дифенс њуз (Дефенсе Неwс).

ШТА ЗНАМО О АМЕРИЧКОЈ ХИПЕРСОНИЧНОЈ РАКЕТИ? Обављен други тест, мистерија да ли је успешан

Фото: Shutterstock/Илустрација

Америчко ваздухопловство је саопштило у петак да је бомбардер Б-52Х избацио оперативни прототип АРРВ, који је направио амерички произвођач оружја "Локид Мартин", код обале јужне Калифорније. 

Како се наводи, тест извршен 13. марта представљао је друго лансирање оперативног прототипа АРРВ и фокусирао се на перформансе оружја.

Америчко ваздухопловство је навело да је "тест испунио неколико циљева", без додатних детаља. 

Формулација се разликује од службене изјаве објављене у децембру након првог лансирања оперативног АРРВ прототипа, у којој се каже да су "сви циљеви испуњени" на тесту 9. децембра.

Инжењери и тестери из АРРВ тима "прикупљају податке за даљу анализу", саопштило је ваздухопловство. 

На питање да ли је тест 13. марта био успешан, ваздухопловство је за "Дифенс њуз" одговорило да не може дати додатне информације осим онога што је објављено.

Очекујемо да ће у будућности бити доступно мање информација о овој теми из оперативних безбедносних разлога - рекао је званичник америчког министарства одбране.

БОНУС ВИДЕО: ЗЕЛЕНСКИ НА ЛИНИЈИ ФРОНТА - Председник Украјине посетио војнике у Бахмуту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!