КИНА И БРАЗИЛ: Планирају да оснују зелени инвестициони фонд

Танјуг

25. 03. 2023. у 00:19

БРАЗИЛ и Кина преговорају о стварању фонда за финансирање развоја зелених индустрије и обновљивих извора енергије у обе земље, рекли су данас Ројтерсу бразилски званичници.

КИНА И БРАЗИЛ: Планирају да оснују зелени инвестициони фонд

Foto: Tanjug

Предлог би могао бити објављен током посете бразилског председника Луиса Инасија Луле да Силве Пекингу следеће недеље.

-Идеја је да имамо билатерални фонд за улагање у ову област, изјавио је саветник председника Бразила за спољну политику, Селсо Аморим.

Он је рекао да очекује споразум о обновљивој енергији током Лулине посете Пекингу у уторак и разговора са кинеским председником Си Ђинпингом.

Бразилска министарка животне средине Марина Силва, која ће бити део Лулине делегације, изјавила је да би се нови фонд који ће бити тема разговора користио за опоравак шума и развој одрживије економије, укључујући производњу зеленог водоника.

-Очекујемо да можемо направити план за климатске промене, јер то је од стратешке важности за свет и несумњиво један од највећих изазова за човечанство данас, рекла је Силва за Ројтерс.

Силва је међутим додала да се Кина неће придружити Фонду за Амазон, финансијском механизму који је успостављен за борбу против недозвољеног, масовног крчења бразилских прашума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност