РУСКИ АМБАСАДОР: Оружје испоручено Украјини може доспети на црно тржиште

Novosti online

20. 03. 2023. у 23:10

РУСИЈА има разлога да страхује да би део америчке војне помоћи Украјини могао да заврши на црном тржишту, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

РУСКИ АМБАСАДОР: Оружје испоручено Украјини може доспети на црно тржиште

Фото: Принтскрин

-Озбиљно смо забринути да би део производа војне намене могао да заврши на црном тржишту. Где ће испливати оружје? Ко ће сносити одговорност када падне у руке неких терористичких група и криминалних организација?, рекао је Антонов новинарима.

Он је додао да испоруке америчког оружја повећавају у Кијеву осећај некажњивости и „провоцирају проширење географије украјинске кризе“.

-Оваква дејства угрожавају безбедност целе Европе, повећавајући ризик од директног сукоба Русије и НАТО-а, оценио је Антонов.

Амбасадор је позвао америчке власти „да не дозволе јавне изјаве о сврсисходности или несврсисходности уласка у преговоре“.

-На крају крајева, о томе не треба да одлучује Вашингтон, рекао је он.

Америчка администрација објавила је раније о још једној испоруци оружја и муниције украјинској војсци у износу од 350 милиона долара.

Бела кућа је последњих дана више пута говорила о неприхватљивости прекида ватре у Украјини, јер би то, према речима њених представника, значило ратификацију територија које је заузела Русија.

sputnikportal.rs

БОНУС ВОДЕО - РУСКИ ЛОВЦИ-БОМБАРДЕРИ ПОНОВО НА ЗАДАЦИМА: Снимци борбених активности посада у авионима Су-25

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

Људи највише памте Срећне људе, а ја од те улоге нисам зарадио НИШТА