ЗЕЛЕНСКИ НА ИВИЦИ СУЗА: "Русија је највећа антиевропска сила на свету"

Новости Онлајн

09. 02. 2023. у 13:11

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски је у Бриселу у Европском парламенту рекао да је Русија "највећа антиевропска сила на свету".

ЗЕЛЕНСКИ НА ИВИЦИ СУЗА: Русија је највећа антиевропска сила на свету

Фото: Профимедиа

Он је рекао и да је руски председник Владимир Путин "диктатор са великим залихама и резервама совјетског оружја и оружја диктаторских режима - посебно Ирана".

- Хвала вам на вашем принципијелном и енергичном приступу, два квалитета која су остала константна током ове борбе за Европу. Борим се за повратак Украјине у Европу, тамо где јој је дом - рекао је Зеленски, једва задржавајући сузе.

Како је рекао, вредност живота у Русији је уништена, "вредност имају само они у Кремљу".

- Русија гледа на своје људе као на тела која могу да носе оружје. Руски режим мрзи сваку друштвену правду и различитост, подстиче ксенофобију, покушава нехуману стварност из 1930-их и 1940-их да учини реалношћу данас - рекао је он.

Према његовим речима, одбрана од Русије није битна само за Европу.

- Мир неће бити могућ док не победимо антиевропску силу. Русија жели да уништити европски начин живота. Нећемо то допустити - рекао је.

Захвалио је на подршци коју су Украјинцима пружили људи из градова широм Европе у овој "историјској бици". Говор су посланици више пута прекинули аплаузом.

- Европа ће увек бити Европа док смо заједно и бринемо о европском начину живота. Позивам вас све у Украјину. Слава Украјини - рекао је на крају говора.

БОНУС ВИДЕО: ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОГЛАСИО У НОЋ - Предузели смо неке кораке, гарантујемо духовну независност нашег народа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (9)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори