"ЗЕЛЕНСКИ СЕ КРИО У БУНКЕРУ, ПУТИН МИ ЈЕ ОБЕЋАО ДА ГА НЕЋЕ УБИТИ" Украјински председник био сигуран да су му дани одбројани

Новости Онлајн

05. 02. 2023. у 07:57

БИВШИ израелски премијер Нафтали Бенет, који је почетком 2022. године био посредник између руководства Русије и Украјине, испричао је у интервјуу израелском 12 каналу да га је руски лидер Владимир Путин на почетку специјалне операције у Украјини уверио да украјинском председнику Владимиру Зеленском ништа не угрожава.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ КРИО У БУНКЕРУ, ПУТИН МИ ЈЕ ОБЕЋАО ДА ГА НЕЋЕ УБИТИ Украјински председник био сигуран да су му дани одбројани

Фото: Профимедиа/Shutterstock/Илустрација

Ово је био Бенетов први интервју откако се повукао из политике у лето 2022. године. Присећајући се свог пута у Москву 5. марта 2022, где је имао састанак са Путином у Кремљу, Бенет је испричао како је текао разговор о судбини Зеленског.

- Знао сам да је Зеленски угрожен. Крио се у некаквом бункеру за који нико није знао. Али у неком тренутку, после три-четири сата од почетка састанка, питам: ′Реците ми, да ли намеравате да га убијете?′. Он је одговорио: ′Нећу убити Зеленског′. А онда сам му рекао: ′′Желим да потврдим, ви ми дајете реч да нећете убити Зеленског′. Он је одговорио: ′Нећу убити Зеленског′ - Бенет је дао своју верзију садржаја разговора са Путином.

Након састанка у Кремљу, наставио је бивши премијер, на путу до аеродрома, телефонирао је Зеленском и уверио га да није у опасности. Одмах након тога, приметио је Бенет, украјински председник се „вратио у своју канцеларију и снимио видео из свог кабинета” у којем је саопштио да се ничега не плаши.

Према речима израелског политичара, у том тренутку руски лидер је направио велики уступак.

- Зеленски је те суботе такође направио веома велики уступак…Одбио је да уђе у НАТО. То су били огромни уступци обе стране - сматра бивши премијер.

Бенет је такође приметио да га је украјински председник замолио да се обрати руском руководству након почетка специјалне операције, с његове стране је то била „молба за помоћ“.

- Зеленски ме је позвао и замолио да контактирам Путина. Имам све евидентирано… Било му је веома тешко. Не заборавите, у том тренутку је био сигуран да су му дани одбројани, да намеравају да га убију - рекао је бивши шеф владе.

Истовремено је додао да је „потпуности координирао све своје акције” са лидерима САД, Велике Британије, Немачке и Француске.

БОНУС ВИДЕО: ПОДРШКА ОД ТЕРМИНАТОРА - Снимци руских оклопних возила током борбе у Украјини

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (7)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!