ПУТИНОВ "КРАСНОПОЉ" УНИШТИЋЕ "ЛЕОПАРДЕ" Русија повећала производњу пројектила за уништавање НАТО тенкова

Novosti online

07. 02. 2023. у 09:25

ПРОШЛЕ године су компаније руског одбрамбеног комплекса у неколико наврата повећале производњу навођених артиљеријских пројектила „краснопољ“, који ефикасно уништавају западне тенкове, рекао је Спутњику неименовани извор.

ПУТИНОВ КРАСНОПОЉ УНИШТИЋЕ ЛЕОПАРДЕ Русија повећала производњу пројектила за уништавање НАТО тенкова

Фото: Јутјуб/MILITER 5 MENIT

- Велика прецизност пројектила ‘краснопољ’ омогућава гађање појединачних непријатељских циљева мале величине, укључујући покретне, као што су тенкови, што је у пракси више пута доказано у сукобима. Између осталог, ови пројектили се могу успешно користити за уништавање НАТО тенкова ‘абрамс’ и ‘леопард’, који би требало да су испоручени Украјини - рекао је саговорник.

Према његовим речима, ове године је повећан темпо производње таквих пројектила.

Навођени артиљеријски пројектили „краснопољ“ калибра 152 милиметра имају полуаутоматско ласерско навођење. Корекција путање при уласку пројектила у објекат се врши аеродинамичким управљачима.

Пројектил „краснопољ“ омогућава да се објекат директно погоди и одступања могу бити до два метра. Максимална даљина на којој може да погоди објекат је око 25 километара.

Руска војска у оквиру специјалне војне операције користи хаубице са пројектилима „краснопољ“ и дрон са ласерским указивачем правца.

(Спутњик)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

ЕВРОПСКА СКЛАДИШТА ОПУСТОШЕНА: Нема више залиха