ЕНГЛЕЗИ ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕКАРА: Дводневни штрајк медицинара

И. С.

06. 02. 2023. у 19:27

НАЈВЕЋИ штрајк у историји јавног здравственог система Велике Британије излио се јуче на улице, па је Острво било у потпуном хаосу, а протести ће трајати и данас. Медицинске сестре и запослени у Хитној помоћи огорчени су због неефикасног решавања свог спора са државом око плата. Синдикати траже повећање плата одмах, али је министар здравља Стив Баркли позвао синдикате да прекину штрајкове и "уђу у конструктиван дијалог о платама".

ЕНГЛЕЗИ ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕКАРА: Дводневни штрајк медицинара

Г.Чворовић

Пет Кален, председница синдиката медицинских сестара Краљевског колеџа, рекла је да би смислена понуда владе могла да доведе штрајк "брзо до краја". На штрајк су се одлучиле медицинске сестре у Енглеској, док су у Шкотској и Велсу синдикати одлучили да не ступају у штрајк током преговора.

Синдикати медицинских сестара су саопштили да ће се пружање хитне помоћи и лечење пацијената оболелих од канцера наставити током њиховог 48-часовног штрајка, али да ће на хиљаде заказаних прегледа и лакших интервенција бити одложено. Запослени у Хитној помоћи навели су да ће одговорити на најхитније позиве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!