НИЈЕ ВАМ ИРАН НИ ВИЈЕТНАМ НИ КОСОВО! Руси се сетили пророчанства Жириновског: "Ту ће бити најстрашнији догађаји!"

Новости онлине

30. 01. 2023. у 15:48

КОНТРОВЕРЗНИ руски политичар Владимир Жириновски преминуо је пре скоро годину дана, али је он и даље у Русији често цитиран, пошто неке од његових изјава и предвиђања будућности као да почињу да се потврђују са завидном тачношћу.

НИЈЕ ВАМ ИРАН НИ ВИЈЕТНАМ НИ КОСОВО! Руси се сетили пророчанства Жириновског: Ту ће бити најстрашнији догађаји!

Фото: Профимедиа/Илустрација/Википедија

Сада пошто је дошло до напада дроновима на мете у Ирану, у руским медијима су подсетили на пророчанство Жириновског из 2019. године, када је у једној ТВ емисији, у којој су учествовали и украјински стручњаци, изјавио:

- Ови избори су били ваши последњи (у Украјини). Нећете имати изборе 2024. јер неће бити земље која се зове Украјина! Не узимате у обзир ситуацију на Блиском истоку. Тамо ће се одвијати такви догађаји да ће сви заборавити на Украјину. Могло би ићи чак до Трећег светског рата. А Иран није Вијетнам, није Северна Кореја, није Косово. Ту ће бити најстрашнији догађаји!".

Жириновски је више пута упозоравао на опасност која долази са Блиског истока. Још 2013. године говорио је о плановима Израела и Запада да промене режиме у исламским земљама:

„Главни играч тамо је Израел, који се плаши Ирана. Али да би приближио трупе иранској граници, он треба да уништи Сирију. Асадов режим неће дозволити израелским трупама да уђу у Иран, па је Израел одлучио да уништи Асадов режим".

Само је руска интервенција у сиријском рату 2015. спречила да се предвиђање Жириновског оствари. Мало је вероватно да би Башар ел Асад био у стању да задржи контролу над земљом без руске подршке.

Али опасност по Иран није нестала. У ноћи 29. јануара извршени су напади на иранску фабрику дронова у Табризу, војно предузеће у Исфахану и складиште муниције у Маларду. Техеран то засад врло штуро коментарише. Међутим, нема сумње да се одговор већ припрема.

Иначе, Москви је потребна стабилност у Ирану и Сирији не само због претње од почетка Трећег светског рата. Жириновски је упозорио и на могућност хуманитарне катастрофе која би могла да погоди Русију.

„Тада ће избеглице ићи не у Европу и не на југ, већ на север, где се налазе Азербејџан, Јерменија, Грузија – и тамо ће се све срушити, на Северни Кавказ, и све то може да стигне до Ростова, Вороњежа“, упозорио је Жириновски 2017.

(Комсомолска правда)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Иванин отац познат је јавности, а пре глуме заједно са њим се бавила необичним занимањем