ПРЕМИЈЕРКА НОВОГ ЗЕЛАНДА НАЈАВИЛА ОСТАВКУ: Џасинда Ардерн напустиће функцију најкасније 7. фебруара

Танјуг

19. 01. 2023. у 10:48

ПРЕМИЈЕРКА Новог Зеланда Џасинда Ардерн најавила је оставку и рекла да ће напустити ту функцију најкасније 7. фебруара, а да ће се 14. октобра одржати генерални избори, јавља АП.

ПРЕМИЈЕРКА НОВОГ ЗЕЛАНДА НАЈАВИЛА ОСТАВКУ: Џасинда Ардерн напустиће функцију најкасније 7. фебруара

Џасинда Ардерн / Фото Танјуг-АП

Њен изненадан одлазак са премијерског места на Новом Зеланду описују као "шокантан", а Ардернова је рекла да се неће поново кандидовати за премијера.

- Ушла сам у шесту годину откако сам на овом положају и сваке године мог рада давала сам максимум - рекла је Ардернова.

Она је описала свој посао као велику привилегију, али уједно и велики изазов, и истакла је да више нема снаге да остане још један мандат.

- Не одлазим зато што је било тешко. Да је то разлог, вероватно бих отишла после два месеца на функцији. Одлазим јер са тако привилегованом улогом долази и одговорност. Одговорност је када знате да сте права особа да водите земљу, али и када нисте. Знам шта овај посао тражи и немам више довољно 'горива' да то радим на прави начин. Просто, тако је - рекла је Ардернова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима