ПУТИН СЕ ОБРАТИО ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА: "Русија преоријентише привреду на нова тржишта"

Новости онлине

28. 11. 2022. у 12:36

МЕЂУНАРОДНА трговина је сада у кризи, Русија преоријентише привреду на нова тржишта, изјавио је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН СЕ ОБРАТИО ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА: Русија преоријентише привреду на нова тржишта

Foto: Tanjug

- Ово је посебно актуелно данас, када је међународна трговина у кризи. Имајући то у виду, у Русији се предузимају велике мере за преоријентисање извозно-увозних операција на нова тржишта, ради се на унапређењу и побољшању ефикасности нових магистралних међународних коридора Исток-Запад и Север-Југ, рекао је Путин, обраћајући се путем видео-линка на XVIII форуму међурегионалне сарадње Русије и Казахстана који се одржава у Оренбургу.

Руски лидер је истакао да две земље имају велике изгледе за заједничку сарадњу у различитим сферама индустрије, укључујући и у високотехнолошкој.

Он је такође подсетио да је Русија била и остала један од највећих инвеститора у економију Казахстана - укупна инвестиција се процењује на скоро 17 милијарди долара. Више од 30 великих инвестиционих пројеката се реализује у свим кључним секторима привреде без изузетка, нагласио је Путин.

Председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев налази се у првој посети иностранству након победе на изборима. Данас ће имати састанак са руским колегом Владимиром Путином.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (1)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију