ПОЛИЦИЈА У БРАЗИЛУ ОТКРИЛА: Нападач на школе имао кукасти крст, планирао напад

Тањуг

26. 11. 2022. у 23:03

БИВШИ ученик наоружан полуаутоматским пиштољем и револвером који је убио три особе и ранио 13 у две школе у Бразилу имао је кукасти крст закачен за прслук и планирао је нападе две године, саопштила је данас полиција.

ПОЛИЦИЈА У БРАЗИЛУ ОТКРИЛА: Нападач на школе имао кукасти крст, планирао напад

Фото: Танјуг

Пуцњава се догодила у петак у државној школи коју похађају основци и средњошколци и приватној школи, која се налази у истој улици у малом граду Аракруз у држави Еспирито Санто на југоистоку Бразила, пренео је АП.

У нападу су убијена два наставника и један ученик.

Отприлике четири сата касније, полиција је ухапсила нападача, идентификованог као 16-годишњег тинејџера који је похађао државну школу, рекао је гувернер Еспирито Санта Ренато Казагранде.

Власти нису објавили име нападача.

Они су навели да је тинејџер користио аутомобил своје породице да би ишао од једне до друге школе, а регистарску таблицу је сакрио тканином.

На снимцима сигурносних камера видело се да је носио панцир, а ушао је у зборницу у државној школи након што је обио браву.

Казагранде је рекао да је полуаутоматско оружје припадало војној полицији, док је револвер лично оружје регистровано на име његовог оца, војног полицајца.

Убица се налази у објекту за малолетне починиоце кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ДА СЕ ЗАВРТИ У ГЛАВИ: Колико је Ноле платио третмане на АО