ОРБАН УКАЗАО НА ПРОБЛЕМЕ: "Главни изазови за Европу - рат у Украјини и мигранти"

Тањуг

26. 11. 2022. у 22:34

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан оценио је данас да је Европа суочена са различитим изазовима, укључујући рат у Украјини, резултирајућу економска криза и незакониту и све насилнију миграцију.

ОРБАН УКАЗАО НА ПРОБЛЕМЕ: Главни изазови за Европу - рат у Украјини и мигранти

Фото: Printscreen

Коментаришући рат, Орбан је рекао да је Европа јединствена у погледу циља да заустави Русију да буде претња по безбедност Европе, али да је за то потребна суверена Украјина, пренео је МТИ.

Када је реч о средствима да се то постигне, посебно о санкцијама, мишљења су различита, додао је он, рекавши да ће се расправе наставити.

Орбан је то изјавио у видео обраћању на конференцији Извршног комитета Центристичке демократске интернационале (ЦДИ), чији је потпредседник, а која је одржана у Панама Ситију, рекао је његов секретар за штампу.

Што се тиче економских питања, он је казао да је краткорочни циљ да се избегне рецесија.

Орбан је истакао да ће земље централне Европе вероватно успети да избегну рецесију, иако растуће цене енергената које су резултат санкција ЕУ наметнутих Русији то чине веома тешким.

У периодима кризе постоји потреба да се предузму мере, а Мађарска се сигурно неће предати, нагласио је Орбан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори