"ВРАТИТИ ИЛЕГАЛЦЕ ОДАКЛЕ СУ ДОШЛИ": Орбан предлаже спуштање границе још ниже

Новости онлајн

03. 10. 2022. у 22:33

ПРЕМИЈЕР Мађарске Виктор Орбан рекао је да би одбрамбена граница за имигранте требало да се спусти још ниже у односу на српско-мађарску границу, као и да би оне који илегално бораве требало вратити одакле су дошли, што, како је рекао, изискује помоћ Европске уније, преноси РТВ.

ВРАТИТИ ИЛЕГАЛЦЕ ОДАКЛЕ СУ ДОШЛИ: Орбан предлаже спуштање границе још ниже

Фото: Профимедиа

- Три ствари треба да се ураде, прва да померимо што јужније одбрамбену линију кроз коју је немогуће проћи. Сада је та линија на српско-мађарској граници. То уопште није добро за Србију, нисмо ни ми срећни због тога. Требали би ићи све јужније, али корак по корак - рекао је Орбан.

Он је додао да би требало у том смислу да се ојача српско-македонска граница.

- С друге стране они који бораве илегално у нашим земљама њих морамо вратити тамо одакле су дошли, а то изискује јако много посла и много финансијских средстава, а то би ЕУ требало да преузме на себе. То је заједнички интерес свих земаља ЕУ - рекао је Орбан.

ЕУ се, каже Орбан, до сада није баш показала и било би добро ако би се, додаје, сада мало потрудила.

- Трећа ствар је најтежи задатак. Оно што у Бриселу кажу да се формира хот спот, односно округ за избеглице ван простора ЕУ. Ако бисмо мењали правни систем ЕУ што ја од срца желим и на чему инсистирам је да се захтев за азилом може поднети искључиво у хот спотовима изван ЕУ, а док се ти захтеви не обраде не може се ступити на тло ЕУ и то би решило наш проблем - рекао је он.

Орбан напомиње да се тим поводом води велика расправа унутар ЕУ.

- Сад смо на мртвој тачки. Све док је то на мртвој тачки илегални мигранти само куљају - закључио је Орбан.

БОНУС ВИДЕО:

КЛОНИРАЊЕ ИЗ КОЖЕ: Јапански научници успешно клонирали миша

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЋЕРКА ГОСПОДИНА БИНА: Лепотица променила презиме због очеве прељубе