ДОЊЕЦК - 99,23 ОДСТО "ЗА": Резултати референдума у југоисточној Украјини

Б. В.

29. 09. 2022. у 01:11

У уторак увече пред поноћ пребројани су сви гласачки листићи на референдуму у Доњецкој и Луганској народној републици, као и у Херсонској и Запорошкој области.

ДОЊЕЦК - 99,23 ОДСТО ЗА: Резултати референдума у југоисточној Украјини

Фото АП

У Запорошкој области 93,11 одсто је за припајање Руској Федерацији, у Луганској народној републици 98,42 одсто, у Доњецкој народној републици чак 99,23 одсто, а у Херсонској области 87,05 одсто.

Сада је на парламенту Русије и председнику Путину да у складу са уставом и руским законима потврде припајање тог донедавног југоисточног дела Украјине Русији.

Председник Доњецке народне републике Денис Пушилин је рекао да се нада да ће уз помоћ Русије ослободити и оне територије Доњецке народне републике које се још увек налазе под контролом власти у Кијеву.

У Запорошкој области ће до краја године потпуно избацити из употребе украјински новац "гривну" и прећи на руску рубљу.

Министарство иностраних послова Украјине објавило је да референдум који је одржан на југоистоку Украјине нема никаквог значаја јер је Украјина и даље призната у њеним административним границама, а председник Владимир Зеленски је изјавио да "ову фарсу не можемо звати ни имитацијом референдума".

САД и друге земље Запада већ су се изјасниле да неће признати резултате референдума у југоисточном делу Украјине.

Бивша немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је западне руководиоце да се озбиљно односе према Путиновим изјавама јер он не блефира кад говори о могућности да употреби атомско оружје ако Русија буде нападнута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

ЗАХАРОВА О ИЗЈАВИ БОРЕЉА ДА НА БАЛКАНУ НЕ ЗНАЈУ КО ЈЕ ПУТИН: Деградација Запада не значи да је у току исти процес и код других народа