ОГРАНИЧЕЊЕ ЦЕНЕ РУСКЕ НАФТЕ: Америка отпочела процес постављања максималних износа

П. З. С. / риа.ру

28. 09. 2022. у 18:38

ПРОЦЕС постављања горње границе цене руске нафте „већ је почео“, али коначна цена још није одређена, рекла је Елизабет Розенберг, помоћница секретара за Трезор за борбу против финансирања тероризма и криминала.

ОГРАНИЧЕЊЕ ЦЕНЕ РУСКЕ НАФТЕ: Америка отпочела процес постављања максималних износа

На Капитол хилу 6. јануара очекује се велика расправа / Фото АП

-Процес одређивања горње цене руске нафте је већ почео. Можемо рећи да горња граница још није одређена, рекла је Розенберг током саслушања у америчком Сенату о питању рестриктивних мера против Русије.

Агенција је раније јавила да земље чланице ЕУ траже да у року од неколико недеља закључе споразум којим би се поставила горња граница цена руске нафте након најаве делимичне мобилизације у Русији. Руски председник Владимир Путин је, коментаришући идеју Запада да ограничи цене руских енергената, рекао да Русија неће испоручивати ништа у иностранству ако би то било у супротности са сопственим интересима.

Запад је појачао притисак санкција на Русију због Украјине, што је довело до поскупљења струје, горива и хране у Европи и САД. Руски председник Владимир Путин раније је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ Запада је да погорша животе милиона људи. Руска Федерација је више пута изјављивала да ће Русија решити све проблеме које јој Запад ствара.

БОНУС ВИДЕО - "СМЕРЧ" НА ПОЛОЖАЈУ: Лансирање ракета са тешког вишецевног бацача

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!