РЕФОРМА ПРАВОСУЂА: Влада Италије одобрила промене правосудног система да би убрзали поступке

Танјуг

28. 09. 2022. у 20:11

ИТАЛИЈАНСКА влада данас је дала коначно одобрење за широку реформу правосудног система потребну да се одржи прилив средстава из Европске уније, саопштило је италијанско министарство правде.

РЕФОРМА ПРАВОСУЂА: Влада Италије одобрила промене правосудног система да би убрзали поступке

Фото: ЕПА

Ова реформа је била једна од најконтроверзнијих у мандату премијера Марија Драгија, а њен главни циљ је био да се убрзају ноторно успорени судски поступци у Италији који демотивишу стране инвеститоре и отежавају економски раст, преноси Ројтерс.

Европска комисија је део средстава намењених Италији из ЕУ фонда вредног 200 милијарди евра намењеног опоравку од пандемије условила захтевом да се у периоду од пет година смањењи дужина судских процеса за 25 одсто у кривичним предметима и за 40 одсто у грађанским судским поступцима.

Реформа морала да ступи на снагу до краја ове године како би се ослободио новац ЕУ намењен Италији и то је део обавеза којима премијер Марио Драги може да се бави до именовања нове владе коју ће, после општих избора одржаних 25. септембра, по свему судећи формирати коалиција десничарских странака.

БОНУС ВИДЕО - СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ПОБЕДИО САМУРАЈА У ДВОБОЈУ: Црногорском официру у руској војсци јапански командант није био раван