ПУЦЊАВА НА ГРАНИЦИ КИРГИЗИЈЕ И ТАЏИКИСТАНА: Напета ситуација на гранци две државе

Novosti online

21. 09. 2022. у 15:52

НА ГРАНИЦИ Киргизије и Таџикистана испаљена су два хица, ситуација је напета, саопштено је Спутњику из прес-центра киргиске пограничне службе државног Комитета за националну безбедност.

ПУЦЊАВА НА ГРАНИЦИ КИРГИЗИЈЕ И ТАЏИКИСТАНА: Напета ситуација на гранци две државе

Фото: Танјуг/АП

-Данас у периоду од 18.20 до 15.50 (по локалном времену) чула су се два појединачна пуцња на територији Таџикистана преко пута села Достук у Баткенској области Киргистана, рекао је представник прес-центра.

Како је додао, ситуација на киргиско-таџикистанском делу државне границе у Баткенској области „оцењује се као напета“.

-Информације о томе да наводно пуцају на аутомобиле цивила у селу Максат Лејлекског округа и о пуцњави у селу Достук у Баткенском округу нису тачне. Погранична служба позива грађане да не узнемиравају јавност нетачним објавама на друштвеним мрежама и различитим гласинама, него да проверавају информације у одговарајућим органима, поручује саговорник.

Већи сукоби на граници Киргизије и Таџикистана почели су 16. септембра. Стране су једна другу оптуживале за гранатирање. Жестоке борбе између војске двеју земаља трајале су цео дан готово дуж целе границе. Прекид ватре је постигнут увече. У суботу ујутро, 17. септембра, настављени су повремени сукоби. Стране су једна другу оптуживале за кршење споразума о прекиду ватре. Размена ватре престала је у вечерњим часовима истог дана.

Киргизије је саопштила да је у сукобима погинуло 46 особа, а да је 140 њених грађана повређено. Таџикистан је објавио да је погинуло 35 грађана, а 30 рањено.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

КУСТУРИЧИНА КРИТИКА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА: Гледа филмове за одрасле, чека да му Бог пошаље најбољу рибу преко Фејсбука