ПАРАЛИЗА У ЊУЈОРКУ: У отпадним водама највећег града Америке појавио се опасан вирус, сва срећа има лека

Novosti online

13. 08. 2022. у 22:45

НАУЧНИЦИ су открили полиовирус у отпадним водама из Њујорка, што сугерише да вирус неоткривено кружи широм градске области.

ПАРАЛИЗА У ЊУЈОРКУ: У отпадним водама највећег града Америке појавио се опасан вирус, сва срећа има лека

Foto: Shutterstock

Министарство здравља државе Њујорк и министарство здравља и менталне хигијене Њујорка, објавили су своја открића о вирусу за који се зна да изазива трајну парализу, па чак и смрт, и наравно упозорили су грађане на претњу.

 - Ризик за Њујорчане је стваран, али одбрана је тако једноставна - вакцинишите се против дечје парализе. Са дечјом парализом која циркулише у нашим заједницама, једноставно, нема ништа важније од вакцинације наше деце да бисмо их заштитили од овог вируса и ако сте невакцинисана или непотпуно вакцинисана одрасла особа, молимо вас да изаберете сада да добијете вакцину - навео је др Ешвин Васан, комесар за здравство града Њујорка у саопштењу за штампу министарства здравља.

Како јављају америчке новине, случај дечје парализе идентификован је у округу Рокланд, северно од Њујорка, крајем јула, али то је био "само сам врх леденог брега" и показатељ да "мора бити неколико стотина случајева у заједници који циркулишу", рекао је др Хозе Ромеро, директор из Националног центра за имунизацију и респираторне болести ЦДЦ.

БОНУС ВИДЕО:

УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО: Секиром напао човека у банци - жртва хитно пребачена у болницу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге