ПЕКИНГ УПОЗОРАВА АМЕРИКУ: "Борба против више од 1,4 милијарде Кинеза неће се завршити добро"

Novosti online

12. 08. 2022. у 15:12

БОРБА Сједињених Америчких Држава против више од 1,4 милијарде Кинеза неће се добро завршити, рекао је кинески министар спољних послова Ванг Ји у интервјуу локалним медијима, чији је текст објавило Министарство спољних послова те земље.

ПЕКИНГ УПОЗОРАВА АМЕРИКУ: Борба против више од 1,4 милијарде Кинеза неће се завршити добро

Фото: Shutterstock

- Пелоси је посетила Тајван, Кину, извела политичку провокацију и створила тензије у Тајванском мореузу. Кршење њених обавеза и намерна провокација по питању Тајвана могу само додатно да поткопају кредибилитет Сједињених Држава. Борба против више од 1,4 милијарде Кинеза никада се неће завршити добро - изјавио је Ји.


Министар је одговор Кине на посету једног тако високог америчког политичара Тајвану назвао разумним, рационалним, неопходним и примереним.

- Статус кво у Тајванском мореузу не мења Кина, већ Сједињене Државе које покушавају да контролишу Кину уз помоћ Тајвана, као и неоствариве тежње власти острва, које се у својој потрази за независнист ослањају на САД - истакао је Ји.

Дипломата је објаснио да су контрамере које је предузео Пекинг усмерене на одржавање мира у Тајванском мореузу и регионалну стабилност. Он је нагласио и да је принцип немешања у унутрашње ствари "златно правило" међудржавних односа.

- Мере које је предузела Кина такође подржавају основне норме међународних односа, штите међународну правду и непристрасност - закључио је Ванг Ји.

БОНУС ВИДЕО: Дејство руске артиљерије
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (8)

ЧУДО НА ЗЛАТИБОРУ Зграда успешно пркоси гравитацији: Шири торањ у Пизи (ФОТО)