ПОТПУНИ ХАОС НА АУТО-ПУТУ У АМЕРИЦИ: Небо се замрачило због пешчане олује, у ланчаном судару погинуло шест особа (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

16. 07. 2022. у 17:50

ШЕСТ особа је погинуло у петак када је облак прашине праћен олујом и ветром брзине готово 100 километара на час прекрио ауто-пут у америчкој држави Монтани и изазвао велики ланчани судар, пише Вашингтон пост.

ПОТПУНИ ХАОС НА АУТО-ПУТУ У АМЕРИЦИ: Небо се замрачило због пешчане олује, у ланчаном судару погинуло шест особа (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Amy Lynn Nelson/The Billings Gazette via AP

У ланчаном судару на ауто-путу 90 недалеко од града Хардина учествовало је 21 возило, укључујући шест камиона, рекао је портпарол саобраћајне полиције поручник Џеј Нелсон.

Видео објављен на друштвеним мрежама приказује возила разбацана по магистрали, укључујући и камионе који су изгубили контролу и ударали у возила.

Власти сматрају да је пешчана олуја на крају изазвала ланчани судар.

- Изгледа да је дувао јак ветар, што је изазвало пешчану олују са нултом видљивошћу - рекао је Нелсон.

Имена и годишта погинулих нису објављени, а власти су саопштиле да је било и више повређених, али нису прецизирали број.

Гувернер Монтане Грег Ђанфорте написао је на Твитеру да је "дубоко потресен због вести о несрећи у близини Хардина".

- Молим вас, придружите ми се у молитви за жртве и њихове најмилије - написао је он.

Државни тужилац Монтане Остин Кнудсен рекао је да је у току истрага о околностима несреће.

- Објавићемо више информација када буду доступне - рекао је Кнудсен, и додао да се моли за све који су погођени трагичним догађајем.

Ник Верц, метеоролог из Билингса у Монтани, рекао је да ветрови такве природе лако могу да покупе прашину, и да изузетно брзо отежају видљивост.

- Ако су погледали у небо, вероватно нису видели ништа нити су могли да наслуте да ће уследити олуја. Био је то само налет ветра који се појавио ниоткуда - рекао је Верц.

БОНУС ВИДЕО: БОРБА ПРОТИВ ВАТРЕНЕ СТИХИЈЕ - У Шпанији бесне шумски пожари

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности