"КУЛА ЈЕ БЕСПРЕКОРНА": Огласио се директор Ајфеловог торња, после навода да је симбол Париза у лошем стању

M.K.

05. 07. 2022. у 20:00

О ЗНАМЕНИТОЈ Ајфеловој кули „никада се није бринуло боље него сада“, саопштила је у понедељак њена дирекција, коментаришући извештаје у којима се наводи да је симбол Париза у суморном стању.

КУЛА ЈЕ БЕСПРЕКОРНА: Огласио се директор Ајфеловог торња, после навода да је симбол Париза у лошем стању

Фото: Pixabay

Француски медији раније су објавили да је симбол Париза у лошем стању

Патрик Бранко Риво, генерални директор компаније која управља Ајфеловом кулом, истакао је да ће торањ „наставити да стоји, а гвожђе ће бити беспрекорно“, преноси АФП.

- Први пут у својој историји, торањ је очишћен од свих слојева боје. Открили смо да је ковано гвожђе било беспрекорно упркос чињеници да смо прегледали део који је највише страдао од рђе -  рекао је Риво. 

Француски часопис "Маријан" објавио је прошле недеље, позивајући се на поверљиве изворе, да је култни торањ у тешком стању и да су власти предузеле само козметичке мере уместо комплетне поправке.

Према наводима часописа, симбол Париза висок 330 метара и тежак 7.300 тона је оптерећен рђом, али добија само фарбање, у вредности од 60 милиона евра, пред Олимпијске игре 2024 године. Извор тврди да ће тај труд бити најскупљи, али вероватно и најбескориснији у историји торња.

- Ако би Густав Ајфел посетио ово место, "добио би срчани удар“, наводно је рекао запослени на сајту, мислећи на инжењера који је дизајнирао кулу, пише РТ. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ТРАГЕДИЈА У ПОЗНАТОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Британка пала са осмог спрата хотела у Палма де Мајорци