НИКО НИКАДА НИЈЕ ВИДЕО ГРОБ ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: Обожавана и пажена за живота, скривена од јавности у смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

05. 07. 2022. у 00:31

НИКО из јавности никада није видео нити посетио гроб принцезе Дајане, јер, како је открио принц Чарлс, чланови породице боје се да би гробно место било оскрнављено или опљачкано, с обзиром на то да су до сада забележени покушаји.

НИКО НИКАДА НИЈЕ ВИДЕО ГРОБ ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: Обожавана и пажена за живота, скривена од јавности у смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскин

Где је сахрањена принцеза Дајана?

Дајана Спенсер је жена коју свет памти као принцезу од Велса - једну од најпопуларнијих и најпознатијих жена 20. века. Принцеза Дајана, ћерка грофа Џона Спенсера, са само двадесет година удала се за британског престолонаследника Чарлса, а њено бајковито венчање на телевизији је гледало невероватних 750 милиона људи широм света.

Одмах по удаји за Чарлса, Дајанина популарност досегла је невероватне размере. Нова принцеза пленила је пажњу својим изгледом, модним комбинацијама и добром комуникацијом с народом. Обожавање Дајане убрзо је прерасло у глобалну опсесију, те је принцеза до краја осамдесетих постала најфотографисанија жена 20. века, а медијима је постала још занимљивија када је постало јасно да је њен брак с будућим краљем несрећан.

Стотине милиона људи широм света добро знају где су били и шта су радили у недељу, 31. августа 1997. године, када је објављена вест да је принцеза Дајана погинула у Паризу бежећи од папараца. Након трагичне смрти принцезе уследила је једна од највећих сахрана 20. века. Испраћај принцезе на телевизији гледало је две и по милијарде људи. Према неким подацима, то је био најгледанији телевизијски догађај у историји телевизије.

Принцеза Дајана сахрањена је на Алторпу, имању породице Спенсер. Њен гроб налази се на острву у језеру, али због страха од лопова и обожаватеља није доступан за јавност. Њено гробно место не може да се посети, као ни да се фотографише, а фотографија гроба најпопуларније жене на свету никада није била објављена ни у новинама.

Уместо гробног места, обожаватељи током лета могу видети и фотографисати велики споменик принцезе који је подигао њен брат, гроф Чарлс Спенсер. На споменику се виде силуета принцезе, њено име и године рођења и смрти.

Чарлс Спенсер неколико је пута новинарима испричао да је без обзира на осигурање и чињеницу да је острво с гробом затворено за јавност до сада било неколико покушаја пљачке гроба.

(Wanted)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОПШТА ПАНИКА НА ПОЗНАТОМ СРПСКОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Погледајте хорор сцену из Грчке (ВИДЕО)