ИЗНАД ШПАНИЈЕ СЕ ДИГЛИ ЛОВЦИ - ПРЕСРЕЛИ ПУТНИЧКИ АВИОН: Тинејџер претио да ће све разнети бомбом, млади Британац по слетању ухапшен (ВИДЕО)

Novosti online

04. 07. 2022. у 22:51

ШПАНСКО ратно ваздухопловоство крајем викенда је под узбуном подигло дежурни пар ловаца Ф/А-18 који су у ваздушном простору те земље пресрели путнички авион компаније ЕасyЈет које је летео за Махон, мали град на Балеарима.

ИЗНАД ШПАНИЈЕ СЕ ДИГЛИ ЛОВЦИ - ПРЕСРЕЛИ ПУТНИЧКИ АВИОН: Тинејџер претио да ће све разнети бомбом, млади Британац по слетању ухапшен (ВИДЕО)

Фото: Boris Roessler/dpa via AP, file

Многи су се питали који је био повод за ову акцију шпанске авијације. А, онда је све испливало на видело.

Главни кривац за хитно и под узбуном подизање дежурне паре ловаца Ф/А-18 јеосамнаестогодишњи британски држављанин, који је током лета устао и наводно претио да ће употребити бомбу у авиону. Тинејџера су пре тога смирили да лепо сви у миру слете.

Пресретање је протекло у складу са процедурама Ер полисинга, а млади Британац је након слетања ухапшен, док је специјална јединица полиције извршила безбедносну проверу авиона уз помоћ пса.

Туриста за кога се верује да је био део групе пријатеља који су се укрцали у авион на лондонском аеродрому Гетвику сада се суочава са великом казном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА ЗНАЧИ РЕЧ АМИН? Верници је стално користе - многи не знају право значење